Kosten

Kosten

Baren in BCW
De kosten voor een bevalling in het Bevalcentrum West zijn hetzelfde als een poliklinische bevalling, zoals vastgesteld door de NZa. In 2017 zijn de kosten €549,31. Bijna alle verzekeraars vergoeden dit bedrag minus de eigen bijdrage. In 2017 is deze vastgesteld op €341,31. Of je de eigen bijdrage zelf moet betalen of dat deze volledig vergoed wordt, hangt af van je eigen polis. Je kunt je namelijk ook aanvullend verzekeren zodat je geen eigen bijdrage hoeft te betalen.

 

Gebruik van lachgas
Wil je tijdens de bevalling lachgas gebruiken dan zijn de kosten hiervan (in totaal) €984,09. Bijna alle verzekeraars vergoeden het gebruik van lachgas tijdens de bevalling. (informer hiernaar bij je verzekeraar) In het geval je lachgas hebt gebruikt en je verzekeraar vergoed lachgas dan hoeft je geen eigen bijdrage te betalen.

 

Verwezen naar gynaecoloog
Mocht u toch tijdens de baring in het Bevalcentrum verwezen worden naar de gynaecoloog en verplaatst worden van het Bevalcentrum naar de medische verloskamers dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor de bevalling.

 

Niet verzekerd?
Niet verzekerden betalen het gehele bedrag van €549,31 in 2017. Voor een bevalling met lachgas betaal je €984,09.

 

Parkeren op het ziekenhuisterrein
Het OLVG, locatie West is betaald parkeren. Om het parkeerterrein te verlaten kunt u met uw inrijkaart betalen bij een van de parkeerautomaten.